Onze schoolgebouwen

Dynamica Onderwijs XL heeft vier locaties. Het speciaal onderwijs (SO) zit in een ultramodern gebouw dat van alle gemakken is voorzien. Ons voortgezet speciaal onderwijs (VSO) zit sinds 1 april 2015 in een volledig gerenoveerd schoolgebouw in de wijk Westerwatering. Het SO en VSO  liggen straks op een steenworp afstand van elkaar. SBO De Boei en SBO/SO Het Dok zijn gehuisvest in Koog aan de Zaan en Zaandam. In de nabije toekomst hopen we dat beide scholen in één nieuw te bouwen complex worden gehuisvest. De gemeente Zaanstad moet nog een beslissing op welke plek er gebouwd kan worden.

Het SO is gehuisvest aan de Molenwerf (Westerkoog) in Koog aan de Zaan in een splinternieuw gebouw dat voldoet aan de allerhoogste veiligheidseisen. De school telt twaalf groepslokalen, een speellokaal, een therapieruimte, een gymnastieklokaal, verschillende kantoren en een centrale hal. Er zijn drie speelplaatsen, die voorzien zijn van een afsluitbaar hek zodat kinderen veilig kunnen spelen.

Het VSO  is sinds 1 april 2015 gehuisvest in de voormalige “schoolwoningen” in de wijk Westerwatering te Zaandam. Door de verhuizing naar deze prachtige huisvesting komt het onderwijs nog beter tot zijn recht. Er zijn moderne leslokalen, goed ingerichte praktijklokalen en een schitterende horeca-afdeling. Ook is het gebouw geschikt voor leerlingen met meervoudige beperkingen. Behalve enkele specifieke leslokalen, worden er ook enkele therapieruimtes ingericht voor logopedie, fysio- en ergotherapie.

SBO De Boei is gehuisvest aan de Sportstraat (oud-Koog) in Koog aan de Zaan. Het is een klassiek schoolgebouw met twee etages en enkele noodlokalen. Behalve leslokalen, beschikt het gebouw over allerlei extra ruimtes zoals een bibliotheek en een leeswerkplaats. Hoewel het een gezellige, traditionele uitstraling heeft, is het gebouw eigenlijk niet meer geschikt om modern onderwijs te geven.

SBO/SO Het Dok is gehuisvest aan de Tjotterlaan (Peldersveld) in Zaandam. Het is een gebouw dat voldoet aan alle eisen van eigentijds onderwijs en herbergt twee onderwijsvormen: het speciaal onderwijs (SO) en het speciaal basisonderwijs (SBO). Enige jaren geleden is een geheel nieuwe vleugel gebouwd die prachtig is geïntegreerd in de bestaande bouw. In het gebouw zijn niet alleen leslokalen te vinden, maar ook lees-, taal- en rekenwerkplaatsen en therapieruimtes.