Ik eet het beter

Ik eet het beter is een educatief platform van Albert Heijn. Binnen dit platform ontwikkelt Albert Heijn verschillende initiatieven die kinderen (8-12 jaar) op een actieve manier aanzet tot een gezonder voedingspatroon en een gezonde leefstijl. Het programma sluit aan bij drie lesdoelen van het SLO (Stichting Leerplanontwikkeling Nederland). Het platform bestaat uit verschillende cross-mediale lesprogramma’s voor groep 5, 6, 7, en 8. Bijzonder is dat de lesprogramma’s zijn ontwikkeld op basis van inzichten van kinderen.

Doel

Een lange termijn-eetgedragsverandering bij schoolgaande kinderen (8-12 jaar) verwezenlijken. Dit doen de losse lesprogramma’s door een gezonde leefstijl leuk en makkelijk te maken.

Ik eet het beter

Lesprogramma’s

Elk schooljaar brengt Ik eet het beter een gezonde leefstijl onder de aandacht. Met leuke, interactieve lesprogramma’s die via het digibord bruikbaar zijn. 

Elke schoolweek is er de online Vraag van de Week, een korte, uitdagende (doe)opdracht van maximaal 5 minuten over gezond eten.

We starten het schooljaar met de Week van de Pauzehap: vijf dagen in het teken van lekkere en gezonde tussendoortjes voor groep 5 t/m 8. Met gratis boodschappenpakket boordevol fruit en groentesnacks voor de hele groep! De Week van de Pauzehap was dit jaar van 22 t/m 26 september.

De lesprogramma’s Over de Tong! voor groep 6 en Testlab voor groep 7 vinden plaats op 12 maart 2015. De KlasseLunch voor groep 8 is op 26 maart. Ook bij deze programma’s, die al jaren hun succes hebben bewezen, horen gratis boodschappenpakketten: leerlingen doen
smaaktesten, maken gezonde smoothies, ontdekken voedingsstoffen en lunchen met elkaar.
Eet gezond  week van de pauzehap
www.ikeethetbeter.nl