Open avond en tuinmarkt schooltuinen Darwinpark Zaandam wo. 19 september

Op woensdag 19 september wordt op het schooltuinenterrein in het Zaandamse Darwinpark  (recht tegenover de ingang van de stadsboerderij) de jaarlijkse Open avond gehouden.

Ruim 400 trotse kinderen, die er bij wijze van praktisch natuuronderwijs in schoolverband tuinieren, tonen op deze avond hun tuintjes aan de even trotse ouders en grootouders. In het voorjaar zijn de kinderen begonnen met het zaaien op de nog kale grond. Nu staan de tuintjes vol met groenten en snijbloemen. Het is overigens NIET de bedoeling dat er op deze avond uit de tuinen wordt geoogst!

Ook andere geïnteresseerden zijn uiteraard welkom. Er is een gezellig marktje, waar de bezoekers verschillende tuinproducten kunnen kopen, zoals pompoenen, snijbloemen, jam en honing. Schooltuinwerk wint aan relevantie met het oog op maatschappelijk gewenste aandacht voor gezonde voeding en voldoende beweging.

Aanvang 18.30 uur. Einde 20.00 uur.

Schooltuinen Darwinpark: De Weer 31 Zaandam

Meer info: info@zaansnatuurmilieucentrum.nl of www.zaansnatuurmilieucentrum.nl

 Open avond schooltuinen Zaandam